At sove med kontaktlinser

Sove med kontaktlinserDe fleste, som bruger kontaktlinser, har prøvet at sove med linserne i, men det er ikke tilrådeligt. Hvis du bruger månedslinser eller langtidslinser og planlægger at blive et sted natten over, er det en god ide at tage linsebeholderen og væsken med dig. Men hvad gør du, hvis det er tid til at sove, og du er kommet af sted uden linsevæske og beholderen?

Legg linserne i vand hvis du er uden linsevæske og beholderen

Med mindre du bruger kontaktlinser beregnet til kontinuerlig brug og som er designet til at sove med, bør du ikke lade linserne blive i øjnene natten over. Så er det bedre at tage dem ud og lægge dem i et glas vand — forudsat at du kan komme hjem næste dag uden brug af linserne, for du bør helt afgjort desinficere dem i linsevæske, inden du bruger dem igen.

Men hva gør du hvis du sovner med dine endagslinser?

Hvis du sover uden at fjerne kontaktlinserne, kan øjnene virke meget tørre næste morgen. Linserne kan have sat sig fast til øjet, og i værste tilfælde kan du ikke se klart. Her er det vigtigste, at du bevarer roen. Det er skræmmende pludselig at føle sig blind, men det er højst sandsynlig en forbigående tilstand.

Dryp øjendråber til kontaktlinser

Hvad du end gør, forsøg ikke at fjerne kontaktlinserne med magt. Dette kan beskadige hornhinden og skabe alvorlige problemer. Dryp i stedet øjendråber beregnet til kontaktlinsebrugere i øjet. Er disse dråber ikke tilgængelige, brug rent vant. Efter sådan en hændelse er det bedst at bruge briller i en tid, lade øjnene hvile og eventuelt opsøge en optiker for at sikre sig, at øjnene ikke har taget skade.

Les også:

Sammenlign priser på linsevæske

Udtørrede bløde linser

Se alle priserne her:
Søg:
Nyhedsbreve | Sitemap | Om os | Kontakt os | Disclaimer | Italia: lenti a contatto Lentes de Contacto Linsenpreise.ch Kontaktlinsen und Linsen Linsepriser.com Linssit.net Linserpånett.no Australian contact lenses Lenzenprijzen.com Contact lens price comparison Contacts NZ

Linserpånett.no - sammenlign priser på kontaktlinser i Norge.


 
REKLAME