Kontaktlinse beskyttelse mod UV-stråling

SunglassesHvor skadelig er UV-stråler fra solen og solarier for huden ved vi. Denne fare er ikke blot begrænset til huden, det gælder også for skader i øjnene. Forskning har, for eksempel, bekræftet at nok UV-stråler kan føre til grå stær og andre øjensygdomme. Dette kan igen medføre til behov for kirurgi, med risiko for varige øjenskader, og endda blindhed.

Samtidig er det næsten umuligt at undgå udsættelse for solen, og derfor kan det stærkt anbefales at beskytte øjnene mod UV-stråler.

UV-beskyttelse med kontaktlinser

I den senere tid har kontaktlinsebrugere haft glæde af de første UV-beskyttende linser, der er kommet på markedet. UV-beskyttende kontaktlinser, som dem, der tilbydes af producenter som Bausch & Lomb og Johnson & Johnson, beskytter på en måde som solbrillerne alene ikke kan.

Ifølge Johnson & Johnson giver deres Acuvue kontaktlinser en beskyttelse på 82% UVA-stråler og 97% mod UVB. Dette står i skarp kontrast til kontaktlinser uden særlige UV-beskyttelse, som blokerer henholdsvis 10% og 30% mod UVA-og UVB-stråling.

En to-sidet strategi for beskyttelse

Det er vigtigt at huske, at selv om UV kontaktlinser give dine øjne en bedre beskyttelse end før, er det ikke nok at bruge sådanne linser alene. Hvis du bruger UV linser alene, viser tests, at de er omkring 10% mindre effektive end solbriller. En anden faktor er, at UV-stråler kan skade mere end blot den del af øjet, der er beskyttet af en kontaktlinse. Den hvide del af øjet, for eksempel, er ikke beskyttet af disse linser.

Af denne grund, anbefalerøjenlæger at bruge både UV-solbriller og kontaktlinser når det er muligt for at beskytte mod UV-stråling. UV kontaktlinser beskytte øjnene mod solens skadelige stråler, men det er vigtigt at få fuld beskyttelse ved også at bære solbriller.

Se alle priserne her:
Søg:
Nyhedsbreve | Sitemap | Om os | Kontakt os | Disclaimer | Italia: lenti a contatto Lentes de Contacto Linsenpreise.ch Kontaktlinsen und Linsen Linsepriser.com Linssit.net Linserpånett.no Australian contact lenses Lenzenprijzen.com Contact lens price comparison Contacts NZ

Linserpånett.no - sammenlign priser på kontaktlinser i Norge.


 
REKLAME