Kontaktlinser til sauna og svømning?

Contact Lenses in the Sauna

Selv om kontaktlinser har mange specielle og fordelagtige egenskaber, findes der nogle miljøer, der ikke egner sig for brug af kontaktlinser. I de varme sommermåneder frister badning og mange forskellige udendørsaktiviteter.

Svømme med kontaktlinser

Hvis man bruger kontaktlinser, bør man kun svømme med svømmebriller. Selvom du ikke har tænkt dig at dykke under vandet, er der altid en fare for at få vand i øjnene, og det kan få linserne til at flyde rundt i øjet. Hvis du er i en svømmehal, kan linserne absorbere kemikalier fra vandet. Det er generelt bedst at svømme uden kontaktlinser eller med endagslinser, som du kan kassere efter endt svømning.

Sauna og kontaktlinser

Kontaktlinsebrugere spørger ofte: ”Kan jeg gå i sauna med kontaktlinser i øjnene?” Det mest sikre er at tage linserne ud, inden du går i sauna, men der er mange, der har det fint med at gå i sauna med linser i øjnene.

Kontaktlinser vil altid holde sig tættere på din kropstemperatur end briller. De vil derfor ikke dugge så meget som følge af fugtighed og store temperaturudsving. Men de vil dog oftest ikke forblive upåvirket af en tur i sauna.

I en sauna er dine øjne tørrer end normalt. Hvis du beslutter dig for at gå i sauna med linser i øjnene, husk da at blinke meget. Hvis du bruger månedslinser eller langtidslinser anbefales det, at du lader dem hvile lidt i linsevæske efter endt sauna.

Kontaktlinser kan byde på visse udfordringer i situationer som fx svømning, men for det meste er de velegnede til de fleste aktiviteter. Brug som en hovedregel endagslinser i forbindelse med svømning, boblebad og sauna, så du ikke behøver at bekymre dig om linserne. Du kan få endagslinser alle steder, der sælger kontaktlinser.

Se vores prissammenligning på endagslinser

Se alle priserne her:
Søg:
Nyhedsbreve | Sitemap | Om os | Kontakt os | Disclaimer | Italia: lenti a contatto Lentes de Contacto Linsenpreise.ch Kontaktlinsen und Linsen Linsepriser.com Linssit.net Linserpånett.no Australian contact lenses Lenzenprijzen.com Contact lens price comparison Contacts NZ

Linserpånett.no - sammenlign priser på kontaktlinser i Norge.


 
REKLAME