Toriske linser

Toriske kontaktlinser kan hjælpe dem, der har skæve hornhinder, hvilket ofte skyldes at øjets hornhinde ikke er helt kugleformet. En torisk linse korrigerer ikke blot nærsynethed eller langsynethed men også skæve hornhinder.

For at kompensere for ujævnheder i øjets hornhinde er toriske linser asymmetriske. De burde derfor ikke kunne rotere i øjet, som almindelige (sfæriske) linser til tider kan. Toriske linser er designede til at forblive i den rette position, fx. ved, at den nederste del af linsen er tungere – og dermed forbliver nederst.

Bløde kontaktlinser var tidligere ikke tilgængelige for skæve hornhinder. Hårde (RGP) linser er stadig meget almindelige, men i de seneste år er der kommet mange bløde alternativer på markedet, herunder endagslinser.

Fordele og ulemper:

Sammenlign priser på toriske linser

Les også:

Forståelse av bygningsfejl og kontaktlinser


Se alle priserne her:
Søg:
Nyhedsbreve | Sitemap | Om os | Kontakt os | Disclaimer | Italia: lenti a contatto Lentes de Contacto Linsenpreise.ch Kontaktlinsen und Linsen Linsepriser.com Linssit.net Linserpånett.no Australian contact lenses Lenzenprijzen.com Contact lens price comparison Contacts NZ

Linserpånett.no - sammenlign priser på kontaktlinser i Norge.


 
REKLAME